Acesta este un material pe care l-am realizat la sfarsitul anului scolar trecut si este in mare parte bilingv (roman-englez). Sper sa puteti culege idei utile din el!
Partea I
Aceasta parte se concentreaza pe 3 directii:
- 1 - apa si vremea (ploaie/ ninsoare/ lapovita/ grindina)
Partea I
Aceasta parte se concentreaza pe 3 directii:
- 1 - apa si vremea (ploaie/ ninsoare/ lapovita/ grindina)
- 2 - starea apei - lichida/ solida/ gazoasa
a) prezentare ( mi s-a parut superba aceasta poza in care se poate vedea apa sub forma de zapada, dar si aburul care se ridica deasupra lacului, intr-o zi cu soare, din pacate nu mai stiu sursa ei ca sa v-o recomand ).
engleza
- 3 - circuitul apei in natura
Aceasta este reproducerea noastra dupa aceasta sursa superba. Cred ca este o idee interesanta pentru un desen pe care sa-l realizeze cei mici dupa model.
Stiati ca ...? - Mai multe ”picaturi” (similare cu cele din desenul de mai sus) ne pot spune diverse lucruri interesante. Daca prindem ”picaturile” ca in imaginea de mai jos atunci ele pot forma o floare.
Partea a II-a
Ape statatoare si ape curgatoare:
La ape statatoare am pus: iaz, lac, mare, ocean. La ape curgatoare am pus: izvor, parau, rau, fluviu. Sub poza color este ascunsa si denumirea in limba romana ☺. Pozele provin din reviste/ carti vechi si deteriorate.
Sportul si apa - carduri (pozele spun mai mult decat cuvintele si le gasiti pe Wikipedia)
Constructii - carduri (acestea pot fi grupate si sub forma ”Stiati ca ...?”) Pot fi asociate cu filmulete de pe Youtube.
Mijloace de transport - carticica
In carticica noastra se mai gasesc urmatoarele poze: barca cu panze, barca cu motor, gondola, iahtul, hidrobicicleta, vapoare (cu aburi, cargo, crucisator), feribotul, hovercraft-ul si bineinteles submarinul. Din pacate aceste poze-desene nu mai stiu de unde le-am cules, dar mi s-au parut mai amuzante decat pozele reale.
Ultimele doua materiale prezinta faptul ca apa este necesara vietii, dar trebuie sa fim atenti deoarece apa poate fi periculoasa.
Pentru parintii care doresc sa experimenteze astfel de instrumente de lucru cu cei mici, acasa, vreau reiau precizarea ca lapbook-ul (portofoliul pliabil) nu se aseamana cu lectia de la scoala pe care copilul trebuie sa o invete, in lapbook se pun tot felul de informatii, pe intelesul copilului (adica fara definitii complexe, mai mult poze), dar la fel ca intr-o enciclopedie, el retine ce i se pare mai interesant, fara a fi fortat in vreun fel. Deosebirea dintre enciclopedii si lapbook-uri este cresterea gradului de interactiune cu materialele, ne jucam cu ele, decupam, coloram, mazgalim daca vrem, le punem in pliculete/le scoatem de cate ori vrem, indoim hartiile in moduri cat mai atractive pentru a forma carticele/ floricele etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.