luni, 29 mai 2017

Roata sau rotita


O roata/rotita este un element interesant pentru fixarea sau recapitularea unor cunostinte.
Aceste materiale sunt alcatuite dintr-unul sau mai multe cercuri din hartie simpla sau carton si contin informatii din care copilul trebuie sa aleaga raspunsul corect.


1. Roata tip ceas - este alcatuita dintr-un cerc din hartie simpla sau carton si un indicator din acelasi material.Acestea se prind in partea din mijloc, astfel incat indicatorul sa se roteasca pentru a arata informatia dorita.

2. Roata compusaeste alcatuita din doua sau mai multe cercuri din hartie simpla sau carton, fiecare din ele continand un set de caracteristici. Prin pozitionarea corecta a cercurilor se poate descrie un element.Toate componentele se prind in partea de mijloc, astfel incat sa se asigure rotirea primelor doua elemente.

Realizarea unei roti de hartie/ carton

Nu este necesar sa munciti deoarece pe internet se gasesc o multime de astfel de materiale gata realizate. Este suficient sa le tipariti pe o coala de hartie sau puteti merge cu fisierul la un centru de printare ca sa vi le imprime pe carton, apoi le decupati si aveti materialul dorit. O a treia varianta este tiparirea pe o coala de hartie, pe care o lipiti pe un cerc de carton. 

Daca doriti roti personalizate, puteti decupa astfel de cercuri, din carton si sa le completati cu o carioca. Desi nu pare, totusi prinderea acestor roti mi-a pus creativitatea la incercare. Iata o idee pentru a putea participa si cel mic.
Pentru alte idei interesante, vizitati postarile cu eticheta ”Instrumente”. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?