vineri, 31 martie 2017

Povestim dupa imagini - Piramida povestii Scufita Rosie
Aceasta piramida se poate folosi pentru a insista asupra unor detalii dintr-o poveste (ex. legende/ povestiri istorice sau geografice), pentru a exersa povestirea dupa imagini sau doar pentru amuzament si distractie cu cel mic.
Sursa personajelor noastre o constituie un pachet cu fise pe tema povestii, gasit pe blogul 123homeschool4me.com.


Realizare:
1) 4 triunghiuri de hartie2) pe fiecare triunghi se deseneaza o parte din poveste. Cand personajele sunt greu de reprodus, puteti apela la decupaje.

3) se lipeste jumatate din triunghi de triunghiul urmator. Jumatatea ultimului triunghi se lipeste de jumatatea primul triunghi.

Se poate lasa asa sau puteti continua prin asezarea acestei piramide pe un suport cartonat (patrat). Acesta se poate decora in ton cu piramida. Pentru a lipi piramida pe suport am folosit scotch transparent.

Am adaugat detalii pe doua parti sub forma unui copac si a unei masute. Daca copilul are rabdare sa adauge o multime de detalii, piramida se poate transforma intr-o diorama.
Lumea povestilor poate fi prilej de exersare a cititului cu voce tare, a creativitatii si lucrului in echipa (parinte-copil, bunici-copii etc.), dar mai ales ne putem distra si invata lucruri noi, in familie. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?