luni, 6 februarie 2017

Ce putem face cu o carte de povesti frumos ilustrata?

”Manusa” este o poveste populara ucraineana superb ilustrata de Jan Brett. 


Iata cateva idei de activitati pe care le putem face cu ajutorul acestei carti:1. Exersam cititul. 

Numarul mare de poze si textul redus incurajeaza micul cititor.  Dupa o fraza, a terminat pagina si poate fi mandru de cat de repede a citit.  


Daca doriti un semn de carte, ca sa stie cel mic unde a ramas cu cititul, puteti alege dintre iepure si arici, iar in plus, ilustratoarea transmite copilului: ”Citit placut! Cu dragoste, Jan Brett” (sursa)


2. Ne jucam si povestim 

Cu ajutorul unei manusi realizate din hartie putem ”spune” povestea pas cu pas.Sursa noastra  - (http://www.janbrett.com/put_the_animals_in_the_mitten.htm)

Copilul meu adora partea cu stranutul si ”zburatul” animalelor din manusa.

Daca doriti sa implicati mai multi copii intr-un joc, puteti descarca masti (sursa) si unul dintre copii poate fi cartita, altul iepurele etc3. Fise

Pentru umplut unele goluri sau exercitii suplimentare puteti folosi fise care sa puna in diferite situatii personajele si obiectele din carte:sursa noastra (Royal Baloo - The Mitten pack) are peste 50 de pagini din care sigur puteti alege cateva fise utile.

Daca dispuneti de timp puteti sa va realizati propriile fise sau de ce nu o carticica cu animalele din poveste (Cine sunt in realitate? Ce mananca? Care este casa lor?):

4. Invatam limba engleza
  • Ascultam povestea in limba engleza (sursa Youtube). Daca versiunea originala vi se pare complicata, puteti utiliza o varianta mai usoara. Noi am ascultat-o pe prima, am tradus-o pe a doua si ne-am jucat putin. Eu citeam un paragraf, iar copilul trebuia sa deschida cartea la pagina corecta. 
  • Realizam cartonase cu denumirea animalelor in limba engleza. 
  • Invatam / recapitulam culorile sau figurile geometrice .La sfarsit puteti aranja toate materialele lucrate intr-un portofoliu pliabil. Noi l-am facut dintr-o punga de cadou. 
O multime de alte idei interesante gasiti la aceste adrese:

Stiati ca puteti face copilului un tricou cu unul din personajele din aceasta poveste. Pozele le gasiti aici.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?