marți, 24 ianuarie 2017

2 aplicatii care te pot ajuta la verificarea temelorTot cautand pe net dupa niste materiale bune pentru descompunerea in factori am dat peste cu totul altceva, 2 aplicatii interesante si gratuite pentru rezolvarea exercitiilor matematice. Acestea va pot scapa de efortul de a rezolva din nou exercitiile copilului pentru a verifica daca sunt corecte.


Prima aplicatie pe care am descoperit-o este Photomath, iar ceea ce mi-a atras atentia este posibilitatea de a afla raspunsul la un exercitiu fara a mai tasta cifrele, doar cu ajutorul camerei foto incorporate in dispozitiv (tableta, smartphone).

Dupa cum se poate observa, am pozitionat tableta deasupra exercitiului si acesta a fost ”recunoscut” si rezolvat rapid. Lucrurile sunt minunate, dar totusi ... mai da si erori daca scrisul nu este citet.  😒

Daca nu merge cu ”fotografiatul”, atunci se poate”edita” exercitiul si se obtine rezultatul final.Mai mult, aplicatia ofera pe langa rezultatul final si pasii pentru rezolvare.Cu aceasta aplicatie puteti verifica chiar si inecuatii:Tipul de exercitii pentru care puteti folosi aplicatia este foarte variat: fractii, ecuatii, inecuatii, puteri, radicali etc.

Dar din pacate nu va ajuta la exercitiile cu paranteze drepte sau la exercitiile de impartire cu rest. Trebuie sa recunosc ca verificarea exercitiilor de impartire cu rest mie mi-a mancat destul timp, de aceea pentru ele puteti folosi cealalta aplicatie: Mathway.Si aceasta a doua aplicatie realizeaza majoritatea din exercitiile prezentate mai sus, iar in plus are paranteze drepte. Cel mai important este faptul ca optiunea de rezolvare se poate selecta din mai multe variante, astfel ca puteti gasi una care sa fie pe nivelul copilului si nu prin metode mai sofisticate.Aplicatia se ”pricepe” si la exercitii mai ample, dar pentru a vizualiza pasii pentru aflarea solutiei va solicita conectarea prin Google sau Facebook.Si prima aplicatie a facut fata provocarii exercitiului de mai sus, dar rezolvarea prezentata, a fost realizata prin sistem de 3 ecuatii cu 3 necunoscute, ceea ce copiii studiaza abia in liceu.

Aceste aplicatii sper sa va fie de folos, dar nu le lasati la indemana celor mici deoarece tentatia de a ”rezolva” temele cu ajutor lor va fi foarte mare.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?