luni, 7 noiembrie 2016

Carticicele acordeon pentru clasa I - omul si organele principale - Modelul 4
Carticele acordeon sunt un instrument foarte interesant de lucru deoarece permit gruparea unui numar mare de informatii intr-un spatiu restrans.

Sunt simplu de realizat si atractive.Mod de realizare

O carticica acordeon simpla se realizeaza foarte usor la fel cum ne faceam, atunci cand eram copii, evantaiele de hartie. Singura deosebire este aceea ca ”evantaiul” este mai lat.    :)

Fiecare aspect prezentat ocupa o parte. Se poate lasa o margine pe care copilul sa scrie numele carticelei.

Carticica acordeon - Omul.pdf


Dupa realizare/ tiparire se pliaza si se poate lipi intr-un caiet sau portofoliu (lipiciul se va pune doar pe partea I, restul partilor raman libere pentru a se deschide carticica).

Aceasta carticica poate fi folosita ca o metoda de invatare/ recapitulare in clasa I cand se studiaza scheletul omului si cele 5 organe importante (creierul, inima, plamanii, stomacul si rinichii).Pornind de la aceasta idee, exista caticicele acordeon de diferite forme sau ornate in functie de preferinte. Eu am realizat o carticica acordeon pe care am dedicat-o celor 5 organe. Am ornat-o cu un cap de om pentru a fi mai atractiva pentru copilul meu.

Carticica acordeon - Organele.pdf


Pentru a avea un suport mai rezistent, ornamentele si partea I le-am lipit pe un carton.Mai mult am gasit o metoda prin care sa fac carticica sa stea inchisa - am legat-o cu o sfoara.     :)Copilul meu le-a indragit. Sper sa va fie utile si voua!


Va invit sa vizitati sectiunea Materiale gratuite unde voi mai posta si alte carticele interesante. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?