vineri, 14 octombrie 2016

Un proiect de toamna cu compartiment secret

In aceasta perioada, la scoala, se solicita tot felul de proiecte cu toamna. Cele mai frumoase si utile sunt cele care trezesc interesul copiilor. Astfel, pornind de la un proiect de Halloween, mi-a venit ideea unui proiect de toamna cu un compartiment secret in care poate fi o imagine pictata, colorata etc. - la noi e zana toamna pentru ca o zana ”adevarata” nu se arata oricui si oriunde  :)Daca va place ideea, iata modul de realizare:

Aveti nevoie de o coala cartonata A3 si una A4. (Eu am folosit A3-alb si A4-albastru deschis). Pentru a ascunde si mai bine compartimentul secret puteti utiliza aceeasi culoare de carton.


Prima data ne ocupam de coala A3, pe care o vom indoi pe jumatate (foto stanga). Continuam indoirea celor doua parti spre exterior (foto dreapta).Pe partea interioara masuram si impartim (pe latime) in trei parti egale. Apoi vom decupa ca in imaginea de mai jos:Am terminat cu coala A3.

Trecem la coala A4, pe care o vom taia pe jumatate (pe lungime).Acum vom impleti cele doua parti de mai sus cu coala A3, ca la jocurile de tesut: una pe deasupra, una pe dedesubt.Si cadrul este gata.Poate fi tinut deschis sub forma unui proiect pe carton A3 si poate fi decorat in functie de creativitatea copilului si sugestiile doamnei.Pentru ca poate fi impaturit ca un dosar cu deschiderea pe mijloc, partea din fata poate fi si ea impodobita dupa preferinte (imaginea utilizata in acest proiect are dimensiunea A4, a fost taiata pe lungime si lipita).Acum sa ma reintorc la compartimentul secret. El este deja realizat si il accesam indoind proiectul pe mijloc, pe lungime si incercand usor sa-l deschidem din interior. Apoi ne alegem o imagine frumoasa. (Noi am optat pentru zana toamna pe care am gasit-o in paginile de colorat de pe net, am mai decorat putin rochia, am tiparit-o si apoi am colorat-o.)

sursa noastra: fiseprescolari.blogspot.ro - Planse cu zana toamna

Imaginea utilizata pentru compartimentul secret e bine sa aiba dimensiunea unei coli A4.

Aceasta trebuie taiata in sase parti egale. Pentru a nu avea surprize mai tarziu, inainte de a taia, verificati ca partile din mijloc sa se suprapuna perfect cadrului, la cele de sus/ jos puteti taia ulterior excesul, daca e cazul.


Bucatile obtinute se lipesc pe cadru.Acesta este proiectul de toamna cu compartiment secret. Sper sa va placa!


P.S. Pentru cei care nu au inteles modul de realizare a cadrului le recomand vizionarea acestui film de pe Youtube - sursa mea de inspiratie.

Pentru mai multe idei privind astfel de proiecte va recomand niste postari mai vechi:
Proiect / portofoliu de toamna - Cum putem face? (partea I) - proiect (idei pentru clasele mici)
Proiect / portofoliu de toamna - Cum putem face? (partea a II-a) - portofoliu clasic (idei pentru clasele mai mari)
8 activitati cu frunze si multe alte lucruri utile

Cei care au gasit interesanta ideea mea de portofoliu pliabil (lapbook) din postarea anterioare, le ofer o sursa de inspiratie pentru un proiect de toamna (autumn lapbook) sub aceasta forma.


Spor la proiecte frumoase!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?