vineri, 9 septembrie 2016

Cum sa faci o carticica pentru copil? - Modelul 1Te-ai gandit vreodata ca este posibil sa-i placa copilului o carticica facuta doar pentru el?


Cand am facut prima carticica doream sa-l ajut pe cel mic sa inteleaga ciclul de viata al plantei (de la samanta la floare) si in acest scop am gasit un material superb pe net (Life Cycle of a Plant pe site-ul worksheetplace.com)  pe care l-am prelucrat in scop personal, l-am colorat si trebuie sa spun ca am fost foarte incantata de reactia copilului. 


Acestea sunt doar o parte din pagini  


In plus, ca orice carticica a luat loc in biblioteca, dar asa ca la expozitie pe un suport realizat dintr-un carton provenit de la o hartie igienica (pornind de la ideea unui suport de telefon gasit pe site-ul krokotak.com.). Eu nu am colorat deocamdata suportul, dar sigur va urma s-o faca copilul candva ... :)
Pentru ca initiativa mea s-a bucurat de succes am continuat sa tiparesc carticele gasite pe net:

sursa pentru realizarea acestei carti My Musical Instrument Book - site www.tlsbooks.com

Ulterior am facut chiar eu o astfel de carticica (Partile plantei pe care le mancam) cu informatiile care  ne interesau pe noi si nu le gaseam pe net:Carticica mea tiparita in varianta color a avut un succes si mai mare. Motivul il constituie pozele si numarul mare de pagini (cred!). In plus, am atasat cate 2 exemple pentru fiecare categorie in care am pus atat partea din planta pe care o recunoaste copilul cat si modul in care arata aceasta in gradina sau macar in forma intreaga, a treia pagina / categorie contine mai multe exemple relevante. Pentru ca am folosit poze de pe site-ul Pixabay, care fac parte din domeniul public, va atasez aceasta carticica. Daca va place, o puteti tipari, decupa si vedeti cum reactioneaza cel mic.

Modelul 1 (cum am numit aceste carticele) este foarte simplu de realizat daca introduceti informatiile dorite intr-un tabel Word impartit in cadrane de aceeasi dimensiune 1-2 / pagina. Daca nu aveti timp, pe net puteti gasi o multime de astfel de materiale pentru uzul personal, dar partea delicata este aceea ca informatiile sunt in limba engleza.


Actualizare:
Diferite modele de carticele veti putea gasi pe pagina ”Materiale gratuite” inclusiv Partile plantei pe care le mancam.
Pe aceeasi tema:
Modelul 2 - Alfabetul piratilor


Modelul 3 - Carticica oceanelor


Modelul 4 - Carticele acordeon - Omul si organele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?