vineri, 9 septembrie 2016

Cum sa faci o carticica pentru copil? - Modelul 1



Te-ai gandit vreodata ca este posibil sa-i placa copilului o carticica facuta doar pentru el?






Cand am facut prima carticica doream sa-l ajut pe cel mic sa inteleaga ciclul de viata al plantei (de la samanta la floare) si in acest scop am gasit un material superb pe net (Life Cycle of a Plant pe site-ul worksheetplace.com)  pe care l-am prelucrat in scop personal, l-am colorat si trebuie sa spun ca am fost foarte incantata de reactia copilului. 


Acestea sunt doar o parte din pagini  


In plus, ca orice carticica a luat loc in biblioteca, dar asa ca la expozitie pe un suport realizat dintr-un carton provenit de la o hartie igienica (pornind de la ideea unui suport de telefon gasit pe site-ul krokotak.com.). Eu nu am colorat deocamdata suportul, dar sigur va urma s-o faca copilul candva ... :)




Pentru ca initiativa mea s-a bucurat de succes am continuat sa tiparesc carticele gasite pe net:

sursa pentru realizarea acestei carti My Musical Instrument Book - site www.tlsbooks.com

Ulterior am facut chiar eu o astfel de carticica (Partile plantei pe care le mancam) cu informatiile care  ne interesau pe noi si nu le gaseam pe net:



Carticica mea tiparita in varianta color a avut un succes si mai mare. Motivul il constituie pozele si numarul mare de pagini (cred!). In plus, am atasat cate 2 exemple pentru fiecare categorie in care am pus atat partea din planta pe care o recunoaste copilul cat si modul in care arata aceasta in gradina sau macar in forma intreaga, a treia pagina / categorie contine mai multe exemple relevante. Pentru ca am folosit poze de pe site-ul Pixabay, care fac parte din domeniul public, va atasez aceasta carticica. Daca va place, o puteti tipari, decupa si vedeti cum reactioneaza cel mic.

Modelul 1 (cum am numit aceste carticele) este foarte simplu de realizat daca introduceti informatiile dorite intr-un tabel Word impartit in cadrane de aceeasi dimensiune 1-2 / pagina. Daca nu aveti timp, pe net puteti gasi o multime de astfel de materiale pentru uzul personal, dar partea delicata este aceea ca informatiile sunt in limba engleza.


Actualizare:
Diferite modele de carticele veti putea gasi pe pagina ”Materiale gratuite” inclusiv Partile plantei pe care le mancam.




Pe aceeasi tema:




Modelul 2 - Alfabetul piratilor






Modelul 3 - Carticica oceanelor






Modelul 4 - Carticele acordeon - Omul si organele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.