miercuri, 31 august 2016

O imagine rapida asupra stiintelor studiate de copiii nostri in ciclul primar
Pe baza celor doua programe de studiu stabilite pentru disciplina Matematica si explorarea mediului, (clasele 0-2) si Stiinte ale naturii (clasele 3-4) am incercat sa realizez un tabel util pentru parinti. Am selectat doar partea cu notiunile importante fara acele detalii necesare cadrelor didactice. Sper sa va fie util!  


Acestea sunt cunostintele pe care copiii le vor avea (speram) la sfarsitul clasei a IV-a. In cazul in care doriti sa le suplimentati, in timpul liber puteti incerca asocierea enciclopediilor tematice cu jucarii, desene animate si orice alte resurse doriti.

Puteti sa faceti o ora superba de ”meditatii” pe tema cultura generala  deoarece nu doar limbile straine trebuie sa fie prioritare in educatia copilului. Daca nu aveti experienta, inspirati-va din site-uri de homeschooling, pentru ca acolo veti gasi si o multime de resurse gratuite si idei despre cum sa faceti o lectie captivanta cu cel mic. Nu uitati sa va planificati lectia amanuntit, sa va tipariti toate materialele necesare si sa va asezati la indemana toate cartile/ obiectele de lucru! Copiii nu au rabdare sa astepte. 

Cateva postari utile in acest sens:
Lectia din weekend - va ofera o imagine generala asupra modului in care vad eu aceste ore de cultura generala.Cum sa iti ajuti copilul sa invete mai usor planetele sistemului solar? - aceasta postare prezinta amanuntit pasii unei astfel de lectii, resursele utilizate de mine si o parte din materiale.
Un comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.

Vrei sa imi citesti postarile direct in casuta ta postala?