luni, 29 septembrie 2014

Reactii ale copilului pe care este bine sa nu le ignori si alte probleme demne de luat in seama




Zilele acestea ma chinuiam de zor la o postare pe o tema de matematica, dar citind pe un blog despre experienta nefericita a unui parinte cu doamna invatatoare (tipa la copii si le vorbea urat), m-am gandit ca n-ar fi rau sa va "vorbesc" despre cateva forme de manifestare ale copilului traite sau auzite pe care ar fi bine sa le aveti in vedere.

duminică, 21 septembrie 2014

Cele 2 conditii importante ale unei culegeri cumparate fara recomandarea doamnei

Doriti sa cumparati o culegere de matematica si nu stiti cum sa o alegeti din multimea de oferte?

Pentru mine a fost o adevarata aventura cand am cautat prima culegere fara recomandarea doamnei.

Dupa mai multe incercari (mai mult sau mai putin reusite), am gasit 2 criterii care ma ajuta si pe care le aplic de fiecare data cand vreau un material suplimentar dupa care sa lucrez cu copilul meu. 

luni, 8 septembrie 2014

Si alte sisteme de invatamant au probleme

Te-ai gandit ca in alte tari parintii sunt linistiti si nu probleme din cauza sistemului de invatamant, programei, uniformei etc.?

Ai crezut ca doar la noi presa umple zeci de pagini cu probleme si critici aduse celor ce conduc scoala romaneasca?

Iata ca si in alte colturi ale lumii situatia este similara, iar in unele cazuri au probleme mai mari decat ale noastre (nu ca multe din durerile noastre de cap n-ar fi importante...), mai jos poti citi cateva exemple din diferite tari:

vineri, 5 septembrie 2014

Sfaturi de pe alte meleaguri pentru parinti de scolari

Tot plimbandu-ma pe net am vazut titlul unui articol cu 3 "super-sfaturi" pentru inceputul de an scolar, pe un site american (3 Superstar Tips for Starting the School Year Off Right). Cum presa noastra este plina de astfel de sfaturi, am fost curioasa sa vad ce spun ei si cat de utile sunt.

Mi s-au parut interesante de aceea m-am gandit sa vi le prezint (nu e traducere exacta) si sa le comentez un pic:

joi, 4 septembrie 2014

Matematica de la scoala si sudoku


Sudoku este un joc de logica care a prins multi adulti in mrejele lui ... si eu printre ei. Nu am ajuns la un nivel inalt, sa aplic strategii complicate, dar imi petrec cu placere cateva clipe libere cu un astfel de careu a carui completare imi ofera o placere similara rebusului.

Nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca exercitii care utilizeaza acelasi principiu (o cifra de la 1 la 9 se regaseste o singura data pe orice coloana sau rand) sau altele mai complicate (pe fiecare coloana si rand, suma/ produsul este acelasi) exista si in diferite concursuri sau culegeri scolare.