miercuri, 30 iulie 2014

Comoara din insula - o lectura frumoasa de vacanta





Ce lectura interesanta sa-i oferi copilului in vacanta?

Poti incerca Jules Verne, dar cand ajunge la paginile acelea cu descrieri s-ar putea sa-i fuga copilului si bruma de chef de citit (nu ca n-ar fi superbe si aceste carti, dar unii copii le descopera frumusetea mai tarziu).

Incearca "Comoara din insula" de R.L. Stevenson pentru ca:

luni, 28 iulie 2014

Examenul "KET for Schools" - informatii pentru parinti

Ne-am chinuit putin sa pastram vie "flacara" invatatului si sa lucram la engleza atunci cand toti ceilalti copii intrau in vacanta, dar a meritat. Am bifat cu foarte mare satisfactie un obiectiv important pentru noi - examenul "KET for Schools" - PASS with DISTINCTION.

Acum cineva a pus scoala in cui si se bucura de vacanta.

Deci, copiii cu vacanta, noi cu "discutiile" noastre despre scoala si examene. In aceasta postare m-am gandit sa va prezint o multime de informatii utile despre acest "KET", caci exista parinti si parinti (unii nu au auzit nimic, altii nu-l considera demn de interes, iar unii parinti isi trimit copiii la examen si tot nu prea stiu despre ce e vorba, dar le-a spus "cineva" ca asa e bine).

miercuri, 16 iulie 2014

Numerele - fisa pentru limba engleza




O alta fisa care nu trebuie sa lipseasca din dosarul/ biblioraftul/ caietul cu fise de recapitulare pentru limba engleza este cea care contine numerele.

Pentru aceasta fisa exista doua variante:

miercuri, 9 iulie 2014

Agenda de lecturi - un instrument util pentru copil

Intr-o postare anterioara va povesteam de importanta planificarii si urmaririi lecturilor suplimentare pe care le citeste copilul (Planul de lecturi suplimentare, un instrument mai valoros decat o simpla lista). Acest plan este util pentru parinti, pentru copii un instrument util este o "agenda" care sa-i dea satisfactia "muncii" depuse si sa-l ajute sa priveasca cu mandrie la tot ce a citit.

De ce numele de agenda? Pentru ca suna mai aproape de activitatea mamei sau a tatalui decat cuvantul caiet sau carte care prea aduce a scoala.

Ce poate aduce folositor aceasta agenda?

vineri, 4 iulie 2014

Invata copilul sa investeasca o parte din banii castigati de el


Te-ai gandit sa incepi educatia financiara a copilului tau?

Poti incepe cu o lectie potrivita varstei lui si anume sa invete ce inseamna sa investeasca o parte din banii castigati din bursa obtinuta la scoala sau din recompensele banesti obtinute de la parinti si bunici pentru rezultatele din anul scolar care tocmai s-a incheiat.

joi, 3 iulie 2014

Alfabetul - Fisa pentru limba engleza


Pentru ca am promis intr-o postare anterioara (Fisele de recapitularea impiedica uitarea - limba engleza) m-am gandit sa continui cu o fisa, tot din categoria notiunilor mai greu de pastrat in memorie - Alfabetul.

In primul rand de ce este asa de importanta memorarea alfabetului in limba engleza?